Årstiderne i Bakkely

Årstiderne bestemmer, hvad der sker i Bakkely og når de skifter, er der et væld af nye spændende oplevelser i vente:

Forår

Vi planter urtehave til og passer den for i løbet af sommeren at bruge urterne til bl.a. bålmad. Vi planter drivhus til med agurker og tomater og vi sætter kartofler. Når vejret tillader det, tager vi ofte sakse, papir, klister og maling med udenfor.

Sommer:

Fra drivhuset høster vi agurker og tomater, som børnene med stor fornøjelse spiser, efterhånden som de bliver modne. Vi passer urtehaven og bruger urterne i hverdagen. I et fjernt hjørne af legepladsen er der buske med forskellige bær, som børnene i fred og ro kan hygge sig med at smage på.

Efterår:

Vi graver mange huller – måske kan vi finde en muldvarp i muldvarpeskuddet eller måske en regnorm. Vi bruger flittigt det kuperede terræn i området til både at klatre op ad og trille ned ad, det kilder så dejligt i maven. Børnene finder pinde, sten, blade mv., som bruges i børnenes leg eller til kreativt værksted.

Vinter:

Vi sysler indendørs om morgenen med ting, som vi bl.a. finder i naturen og nyder de lyse timer udendørs. Måske kommer der også sne, så vi kan kælke?

Andre sider der kunne være relevante:
Årshjul og læreplaner  |  Mål og forventninger  | Hvorfor vælge en Naturbørnehave?