Hverdagen I Bakkely

Naturbørnehaven Bakkely ligger ved den smukke og fredede Pilbrodal med udsigt over Stilling Sø. Bakkely er med sin normering på 28 børn den mindste børnehave i Stilling.

I Bakkely er naturen omdrejningspunktet for alle aktiviteter, mål og værdier, og med den daglige kontakt med naturen, forsøger vi at give børnene gode sociale og emotionelle kompetencer. Hensyntagen til naturen, planter og dyr bliver en selvfølgelighed, og herigennem lærer børnene, at det er vigtigt også at værne om og passe på hinanden.

De fire elementer (jord, luft, ild og vand) indgår alle i det daglige arbejde med børnene, og børn og personale er udendørs året rundt det meste af dagen i al slags vejr.

Naturen danner rammerne for de værdier, vi finder vigtige for børns udvikling, fordi børnene:

  • udvikler selvværd, fordi naturen byder på mange ”jeg-kan-oplevelser” for alle alderstrin og alles kompetencer
  • bliver selvhjulpne og selvstændige
  • udvikler gode venskaber, fordi naturen byder på mange stimuli (duft-smag-syn-føle-høre-sanser)
  • udvikler fysisk og psykisk robusthed, fordi naturen byder på stor mangfoldighed af udfordringer
  • får motion og udvikler såvel fin- som grovmotorik, fordi naturen er den bedste ”sportsplads”, og kroppen til stadighed skal bruges
  • lærer, at med humor går tingene lettere
  • erfarer, at tydelige voksne giver tryghed

At børnene er ude det meste af dagen betyder ikke, at de kun graver i jorden og klatrer i træer! Det gør de også, men de laver også perleplader, trylledej, kollager, halskæder, papirmonstre, uroer og andet kunstværk på pap og papir, som hænges op både inde og ude. På den måde minder Bakkely nok om de fleste andre børnehaver, hvad angår den intensive og kreative produktion – forskellen er bare, at aktiviteterne i Bakkely ligger om morgenen og om eftermiddagen, medmindre det er sommer og vejret tillader, at det kan ske udenfor. Fastelavn sker indendørs, men Luciaoptoget er altid udenfor som også valborgaften, fællesspisninger, julearrangementer, bedsteforældredag og høstmarked.

Er det ikke synd?

Når man har et barn i Bakkely, hænder det, at folk spørger, om det ikke er synd, at børnene skal være ude hele dagen, når det eksempelvis regner. Men det er nok sådan, at voksne tit glemmer, hvordan det er at være barn, og man prøver at forstå deres verden gennem voksenbriller. De fleste af os er jo ikke vilde med at være ude en hel dag i regnvejr, men børnene elsker det rent faktisk! Regn giver bare anledning til at hoppe i vandpytter, grave mudderhuller og lave skønne våde sandkager. De har røde kinder, når man henter dem, de fortæller begejstret og har mudder helt om bag ørene.

Som forældre til børn i Bakkely glæder man sig over beskidte flyverdragter, fordi man ved, at man får et glad – og ret så træt – barn med hjem. Og det er børn, som tilmed sjældent er syge, fordi de er så meget udenfor. Så svaret på spørgsmålet om, hvorvidt det er synd, er et klart NEJ! faktisk kan man godt blive lidt misundelig på sit barn, når man afleverer det i Bakkely en frostklar morgen, hvor sneen knirker under skoene, og solen skinner på en frossen Stilling Sø, og man selv skal ud på motorvejen og holde i kø.

Bakkely – hele Stillings Naturbørnehave

Bakkely er for alle børn; de stille drenge og de vilde piger, og også de stille piger og de vilde drenge. I Bakkely er der p.t. børn fra Stilling, Gram, Hørning, Fruering, Virring, Mesing, Højvangen og Skanderborg, samt Aarhus og Odder kommune. Vi er et dagtilbud, man gerne vil køre efter, og vi oplever heldigvis en stigende efterspørgsel på det, en naturbørnehave kan tilbyde.

Åbningstider

Vi gør hvad vi kan, for at være tilgængelige, når forældrene har brug for pasning, men vigtigst for os er, at opretholde den gode normering for børnene med faste voksne, aktiviteter, nærvær og tryghed i vante rammer.

Åbningstiderne i Bakkely er følgende:
Mandag – torsdag: kl. 6.30-17.00
Fredag: kl. 6.30-16.00

Bakkely har følgende lukkedage uden mulighed for pasning:

– Dagen efter Kr. Himmelfartsdag
– Grundlovsdag
– De 3 dage inden Påske
– Juleaftensdag
– Dagene mellem jul og nytår
– Nytårsaftensdag
Sommerferie:
2022: Ugerne 28, 29, 30
2023: Ugerne 28, 29, 30

I uge 7 og 42 har børnehaven åbent med pasning i Bakkely.  Her vil der være kapacitet til 15 børn, efter forudgående tilmelding til lederen. Pasningen vil blive foretager af de faste voksne.

Andre sider der kunne være relevante:
Årstiderne i Bakkely Fødselsdage  | Kostprincipper